polish english

Ostatnio dodane

Pierogi pieczone ze szczawiem Pierogi pieczone ze szczawiem
wizyt: 3836
dodano:
2009-05-13 12:08:17
Pierogi pieczone z kaszą gryczaną Pierogi pieczone z kaszą gryczaną
wizyt: 7620
dodano:
2009-05-13 12:02:04
Nadbużańska kiełbasa krajana Nadbużańska kiełbasa krajana
wizyt: 2319
dodano:
2009-05-12 12:02:35
Szyływkut (szczupak pieczony) Szyływkut (szczupak pieczony)
wizyt: 4411
dodano:
2009-05-06 12:22:48
Kiełbaski nadbużańskie Kiełbaski nadbużańskie "Palcówec...
wizyt: 4152
dodano:
2009-05-06 10:03:17

Licznik odwiedzin

              

 

 



Wejść: 6242
 
Region pochodzenia:  Gmina Hanna
Wino porzeczkowe z czerwonej porzeczki
Drukuj
Składniki
  • sok z czerwonej porzeczki ( około 10 litra )
  • woda ( 10 litrów )
  • cukier (  5 kg )
  • 10 dkg suszonych rodzynek
Sposób przyrządzenia

Około  20 dkg czerwonych porzeczek dobrze dojrzałych zmiażdżyć i pozostawić na noc , a następnie odcisnąć sok.

Do gąsiora o pojemności 30 litrów wlać sok , dodać wodę i rozpuszczony cukier oraz rodzynki pozostawić do fermentacji w ciepłym miejscu w temperaturze około 15 stopni.
Po ustaniu fermentacji zlać wino i ewentualnie dosłodzić. Przechowywać rozlane w butelki w chłodnym miejscu ( w celu leżakowania ).

 

Autor przepisu: Pani Danuta Szaniawska z KGW w Hannie

 

Galeria zdjęć
  



„Wsparcie udzielone przez Islandię, Liechtenstein i Norwegię poprzez dofinansowanie ze środków Mechanizmu Finansowego Europejskiego Obszaru Gospodarczego oraz Norweskiego Mechanizmu Finansowego, a także ze środków budżetu Rzeczypospolitej Polskiej w ramach Funduszu dla Organizacji Pozarządowych”.


Created by sao webdesign. 2009